IT

Antivirus till er dator

 

 

Du har säkert som många andra svenskar idag en dator hemma, som ni använder till att utföra många olika typer av olika saker. Det kan vara helt enkelt att surfa på internet, göra bankärenden, shoppa online eller kanske även spela spel som finns på nätet. En sak som många glömmer eller också kanske ibland ignorerar helt är att man är skyddad på nätet, eftersom det finns många olika typer av hot. Det kan vara elaka virus som gör att er dator blir ett direkt hot mot säkerheten. Man kan också säga att inte ha ett bra antivirus program installerad på datorn är som att köra en bil utan bilbälte, och även åka på däck som inte har några mönster kvar.

Det finns även olika typer av antivirus program och en del har antivirus med support, vilket brukar för det mesta vara i de versionerna som kostar lite pengar. Men i det stora hela så skall man alltid utgå ifrån att man får vad man betalar för, och skall man vara säker så skall man ha ett bra antivirus med support. Det beror på att om det händer något med datorn och du får ett virus, så kan supporten hjälpa till att få bort viruset helt, för att ibland så klarar inte antivirus programmet att ta bort det elaka viruset själv.

Det många även inte vet är att man skall också var försiktig när man surfar på nätet, och som exempel om du söker efter något via en sökmotor som Bing, Google, Yahoo etc. så får man upp varningar med ett antivirus program. De skapar en databas över sajter som klassas som ej säkra och skyddar er från dem, det gör att det blir inte lika lätt att drabbas av saker som skadlig kod, nätfiske etc.

Ett vanligt exempel är att du får ett e-postmeddelande till er inkorg som är helt enkelt spam. I detta meddelande så finns det en länk som pekar till en hemsida som inte är riktig, och det kan vara väldigt allvarliga saker som till er bank. Du blir sen uppmanand att lämna ut eller kanske byta lösenord. Så tänk alltid på hur viktigt det är att ha ett antivirus till datorn, och även att ha ett antivirus med support där du kan få hjälp när du behöver via e-post, chatt och även telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *