Allmänt

Brunch – en utmärkt paraktivitet 

Att ta sig en stillsam brunch utan stress kan vara det allra bästa sättet att starta upp helgen. De flesta väljer lördag eller söndag, och det är också då som de flesta restaurangerna erbjuder brunch. Här kan du verkligen slappna av. Först sover du ut, eller i alla fall lite längre än vanligt. Sedan en liten promenad, kanske med hunden, för att därefter sätta dig ner till en lättare måltid.

Med brunch så har du gott om tid att göra allt du vill på eftermiddagen. Det tar inte upp en så stor del av din dag och eftersom det inte är fråga om en stor måltid så blir du inte trött eller dåsig efteråt. Vad många kanske inte tänker på är att det också är en utmärkt aktivitet för par.

Inte bara för att stilla hungern

Varje dag så äter du en hel del mat. Alla måste äta för att överleva. Det är inte alltid som du anstränger dig så förfärligt för att göra i ordning något speciellt. Korv och potatismos klarar man sig långt på. Men då och då kan det vara bra att ta det lugnt. Att äta något gott och ta sig tid att sitta och prata lite. Speciellt viktigt är detta för par som kanske jobbar hela veckan och är för trötta för att umgås något direkt på kvällarna. Då kan en härlig brunch vara lösningen. Mr French serverar en underbar fisk och skaldjursbrunch i Stockholm för den som gillar mat som är lagad med kärlek.

Du kan naturligtvis laga till en brunch i hemmet. Men det är något alldeles speciellt att ge sig ut och äta. Det är inte som på lunchen då du har en dryg halvtimme och sedan måste tillbaka till ditt skrivbord. Inte heller är det en dyrbar middag, som dock har sin plats för andra dagar. istället är det. Men bara det faktum att ni går ut gör det hela till något speciellt. En förmiddag som är tillägnad er som ett par. Såvida du inte vill göra det till en familjetradition och ta med dig både barn och hund. Det finns flera krogar som tillåter alla att komma in för en brunch. Här kan du boka bord på den populära restaurangen Mister French.

264-6-2-ata-brunch-tillsammans

Satsa på ert förhållande

Idag är det flera par som går till psykologer och terapeuter för att komma till rätta med problemen i sin relation. Detta är beundransvärt eftersom det är ett tecken på att ni vill komma närmare varandra. En av de saker som de flesta terapeuter föreslår är att göra saker tillsammans. Att ha det trevligt tillsammans som ett par. Och vad kan då vara bättre än att äta en god måltid? Metro skriver i denna artikel om hur brunch är en utmärkt aktivitet för par.

Poängen är att det gärna ska bli en naturlig del av ert liv. Att ni bägge två ska kunna se fram emot lördagen eller söndagen för att då är det dags för brunch. En timme eller två när det handlar om er som ett par. Det blir som en liten lucka då tiden står stilla. Allt beroende på hur ni använder den naturligtvis. Men när båda två slipper stressen med att laga mat och diska, så är det lättare att slappna av och fokusera på varandra.

En växande trend

Det är ju inte bara par i behov av terapi som går ut på brunch. Många träffar sina vänner på helgerna över en härlig brunch. Andra tar som sagt med sig hela familjen och ser till att göra helgen till en speciell tid tillsammans. Eller så är det kanske något du gör för att fira en särskild händelse, som födelsedagar eller lotterivinster. Dagens Nyheter skriver i en artikel om Stockholms brunchutbud.

Idag kan du få så gott som vad som helst till brunch. Så till vida att många restauranger satsar på en särskild inriktning. Det kan vara fisk och skaldjur, eller så är det franska specialiteter. Brunchen är ju väldigt utbredd i Amerika, så det kanske kommer en del tips därifrån. Något som allt fler väljer är också vegetariska alternativ. Det kan vara speciellt skönt till brunchen så att du känner dig fräsch och full av energi efteråt.

Vad heter det egentligen?

De allra flesta kallar det för brunch, som är en kombination av de engelska orden breakfast och lunch. Men en del tycker att det är roligare med frunch, som det ju egentligen borde heta på svenska. Men de allra flesta bryr sig nog inte om vad det kallas, bara maten är god. Mer om den fantastiska brunchen kan du läsa om i denna artikel från Göteborgs-Posten.

Frunch eller brunch, det har visat sig vara en alldeles utmärkt aktivitet för par som vill komma närmare varandra. Även om du redan har en bra relation så gäller det att alltid arbeta på den. Att börja helgen med en god brunch tillsammans sitter inte illa. Ofta brukar resten av ledigheten falla på plats av sig självt. För när du känner dig glad och nöjd med livet, och mätt, så blir det lättare med det mesta.

Couple in Restaurant

Bryta bröd tillsammans

Både par och goda vänner tycker om att träffas över något gott att äta. På brunchen så kan alla välja vad de vill ha, det är vad som ofta kallas för en salig blandning. Det är inte för tidigt för en liten mimosa, apelsinjuice som blandas med mousserande vin. Speciellt om ni har promenerat till restaurangen, så blir det ingen diskussion om vem som ska köra. Skaldjur, vegetariskt, kött eller ryska specialiteter. Du kan lätt pröva på något nytt varje vecka eller månad, för att sedan börja om från början igen.

Alla par borde prova på en period med brunch varje vecka. Om du tycker det blir för mycket att gå ut varje vecka så kan du göra din egen hemma. Något alldeles speciellt, som är både sunt och gott. Det kommer att bli en riktig höjdare med din partner, speciellt om ni gör det tillsammans. Välj ingredienser, koka kaffe och njut av er stund tillsammans.