IT

En modern tid med modern uppkoppling

Ibland kan man reflektera över hur mycket vi faktiskt använder internet i vår vardag i dag. På arbetsplatserna är vi uppkopplade via datorer liksom hemma via surfplattor och på språng via mobiler. För att allt detta ska klaffa och nätet inte kollapsa bygger man ut fibernätet.

300-gräva-fiber-internetI Sverige i dag är det företaget Svensk Infrastruktur AB som manövrerar fiberuppkoppling till svenska hushåll. Man sköter mer eller mindre alla bitar i processen. Från byggnad till förvaltning och underhåll av den svenska digitala infrastrukturen som hushållen kräver. Med många år bakom sig i branschen har bolaget lång erfarenhet av arbetet och har satt upp målet att ”bygga marknadens modernaste infrastruktur”. Detta gäller för TV, telefon och bredband.

Om du är intresserad av utvecklingen och arbetet kan du gå in och följa Svensk Infrastruktur på Twitter! I dag bygger man nämligen ut det fiberoptiska nätet på flera olika ställen i Sverige. Via deras hemsida kan du se om din kommun är aktuell och då kan du ta kontakt med företaget för att bli uppkopplad.

Surfa snabbt med fiber

Det här med att bygga ut den digitala infrastrukturen med hjälp av fiber innebär som du kanske redan vet att man gräver ner rejäla fiberkablar under marken. Med dessa kommer den digitala signalen att kunna skickas vidare när det gäller TV, telefoni och bredband. Det kräver en hel del arbete och kostar en del men det höjer faktiskt också värdet på din bostad numera!

Om du har några eventuella funderingar kring Svensk Infrastrukturs installation kan du som sagt alltid ta kontakt med personalen så hjälper dem dig. Och det finns faktiskt flera olika fördelar med att välja fiberuppkoppling i dag. Informationen skickas med ljusets hastighet, håller i uppemot 50 år, är miljövänlig och enkel att byta om det skulle vara nödvändigt någon gång tidigare.