Allmänt

Farliga mobilskal måste förbjudas

I dagens samhälle har så gott som alla en mobiltelefon. Man ser små lågstadiebarn med sina telefoner, och ofta så är detta en bra sak. De kan hålla kontakt med sina föräldrar som alltid vet var barnen befinner sig. Det många inte tänker på är att en del av tillbehören kan vara farliga, för både barn och vuxna. Något som uppmärksammats på sista tiden är giftiga mobilskal.

Mobile Phone.

En del skal är gjorda av plaster som innehåller allt för höga halter av giftiga ämnen. När dessa läcker ut kan det leda till luftvägsstörningar, inklusive astma. Men det kan också påverka intellektuella funktioner samt reproduktionsorganen. Detta visar på att man bör vara uppmärksam på var skalen kommer ifrån och vad de innehåller. Kemikalieinspektionen har uppmärksammats på problemet och kommer att vidta åtgärder. Det allra bästa är att förbjuda dessa skal med en gång.

Tillbehör för alla mobiltelefoner

Det gäller att skydda sin telefon från stötar, vatten och smuts, då håller den längre och fungerar bättre. Eftersom de flesta alltid vill ha den till hands så utsätts telefonerna för en hel del påfrestningar. Ett bra skal och gärna ett skärmskydd är därför bland det första många skaffar sig. Tack vare det stora utbudet är det lätt att hitta något som man tycker om och som fungerar bra. Naturligtvis ska det också vara giftfritt, det säger sig självt. Du hittar billiga skal som passar alla.

En del skal är som en liten plånbok, de skyddar både fram-och baksidan på telefonen. Det är lätt att öppna dem när någon ringer, och man kan även förvara sina kort och andra papper på ena sidan. Andra ligger som en tät ram runt baksidan och sidorna, så framsidan alltid är öppen. En del är mjuka medan andra är hårda, allt efter vad man tycker är bäst. För det finns ingen brist på olika mobilskal- alla kan hitta en snygg modell oavsett smak. Huawei mobilskal är ett populärt val på marknaden idag.

Det är inte bara tonårstjejer som tycker om att byta skal då och då. Många föredrar att matcha skalet med sin utstyrsel, både när det kommer till färger och mönster. Det viktiga är att man satsar på giftfria mobilskal, även om de flesta farliga skal nu kommer att förbjudas. Ett snyggt skal som inte påverkar hälsan, och som passar ihop med både personlighet och klädval. Samtidigt som de skyddar telefonen så är de ett viktigt tillbehör, det är ganska naturligt när man tänker på hur mycket folk använder sina mobiltelefoner. En del har dem aldrig liggandes i väskan, de är alltid i handen eller på bordet. De ska finnas till hands och man kommunicerar med andra så gott som hela tiden.

Mobiltelefoner som är säkra

Många av dagens telefoner är sofistikerade och väl utrustade, de är som små datorer. Sociala nätverk, e-post, textande, surfa på nätet- de klarar av det mesta som en person gör under dagen. Sedan kan man ju också ringa med dem, men det har nästan hamnat i andra hand nu för tiden. Det är alltså ganska uppenbart att dessa komplicerade små maskiner måste hanteras på bästa sätt, och ett mobilskal är det allra minsta man kan skaffa för att skydda telefonen. Många har också hörlurar och olika appar nedladdade för att inte slita på knapparna i onödan.

Det är viktigt att kommunicera och kunna ha kontakt med släkt och vänner, och då är mobilen ett underbart hjälpmedel. Samtidigt är den nästan oumbärlig för jobbet, speciellt för de som är ute på språng. Eftersom den används så mycket ska man därför se till att skalen inte kan påverka hälsan, det är trots allt en enhet som är mycket nära kroppen hela dagen. Västerbottens Folkblad skriver här om hur giftiga mobilskal skall förbjudas.

Rent allmänt har nog de flesta insett att det lönar sig att kontrollera fakta innan man skaffar något. Dels för priser och kvalitet, även om detta inte är det viktigaste med mobilskal. De kostar inte så mycket och man kan få mycket bra skal för en billig penning. Men det viktigaste här är att kontrollera kvaliteten när det kommer till vilken sorts plast som använts, så att inte gifterna utsöndras och man blir sjuk.

Mobilskal för alla typer

Det finns så många roliga mobilskal på marknaden, och alla sorters telefoner är representerade. En del kan man designa själv, men många väljer att köpa ett av det enorma urval som finns. Som med så mycket annat är internet ett av de bästa ställena för att köpa mobilskal, här finns det mesta. Det kan verkligen göra stor skillnad med ett bra skal, och man behöver inte vara lika rädd för att telefonen ska gå sönder. Naturligtvis är det alltid bäst att vara försiktig, den ska ju helst inte tappas i golvet så många gånger. Men om olyckan skulle vara framme så är det bra mycket mindre risk för att något allvarligt fel uppstår.