Design

Investera i designade golvlampor

lamporEtt hem utan lampor skulle bli väldigt mörkt. Men bara för att vi är i behov av belysning måste det inte nödvändigtvis vara vilka lampor som helst. Lägg gärna ner lite tid på att hitta riktigt snygga lampor – kanske till och med designade sådana.

Inredning har blivit ett brinnande hett intresse hos många människor i dag. Kanske har det att göra med att vi är duktiga på att visa upp våra hem på ett annat sätt via sociala medier än tidigare. Visserligen ska det inte vara för uppvisandets skull som vi inreder snyggt hemma. För bostaden är ju en plats där vi ska kunna trivas, umgås och slappna av.

Olika rum kräver olika typer av belysning. I ett kontor ska det finnas lampor för huvudbry utan att man ska få huvudvärk och i ett vardagsrum ska det finnas ljus får både spelkvällar och mysiga filmkvällar. Således kan det behövas olika typer av lampor. Och om du vill få lite inspiration kan du söka på nätet. Snygga lampor finns till exempel att köpa på designlampor.nu.

Olika prisklasser

Det finns givetvis lampor i olika prisklasser och designlampor kan vara något dyrt. Men om inredning är ditt intresse kan det vara värt att investera i en snyggt designad golvlampa exempelvis. Det är ju ingenting du byter ut inom ett par år direkt. Är det en stilren och klassisk modell kan den kanske till och med finnas på plats i ditt hem hela livet! Eller också kan du sälja den och säkerligen få tillbaka en hel del enbart för att det är en designlampa.

Stora golvlampor i snygg design med LED-ljus finns här om du tycker att detta låter som någonting du skulle vilja ha hemma. Ett tips är att du inte fastnar vid första bästa lampa som du fattar tycke för. Bläddra gärna igenom utbudet ett par gånger och i ett par olika butiker. Sedan kan du alltid märka ut de golvlampor du tycker bäst om. Därefter låter du det gå ett par dagar och återkommer och går igenom lamporna. Du lär ha ändrat uppfattning kring en del av dem och kanske till och med inte kunnat släppa tanken på en utav dem.

Inred med ljus

Det finns flera fördelar med att ha en golvlampa i ett vardagsrum. Oftast ger det bra ljus för olika typer av aktiviteter och inte sällan finns det en dimmer som gör att du kan skapa olika känslor och harmoni i rummet beroende på hur mycket ljus du vill ha.

Glöm inte heller att komplettera med mindre lampor runt omkring. Kanske en i bokhyllan och en i fönstret. Prova dig fram tills du hittar ett koncept som du trivs allra bäst med! Sedan är det ju aldrig fel att möblera om och placera lamporna olika. Det kan göra väldigt mycket för hur stämningen blir i rummet. Och varför inte ställa in golvlampan i sovrummet för ett tag om du vill prova något annat? Det finns hur mycket som helst att förändra med små medel.