Allmänt

Jurister som hjälper tiggare

1812-7-1

De mänskliga rättigheterna säger att alla är jämlika. Att alla har rätt till vissa grundläggande saker som borde finnas tillgängliga för alla. Rent vatten, mat och bostad hör till dessa. Men det är också sant att alla måste behandlas lika inför lagen. Så om det finns en lag som säger att du kan tigga, så ska den kunna tillämpas på de som är intresserade. 

Just tiggeriet har blivit en verklighet i många svenska orter de senaste åren. Du ser dem utanför nästan alla butiker, ofta med en liten lapp som säger att de behöver pengar till mat. Oavsett vad du anser om tiggeri så är det nu en fråga om det är lagligt eller inte. 

Alla har rätt till laglig hjälp

Till och med små barn kan citera den amerikanske lagen som du ser i så många filmer. När någon arresteras så läser de upp hens rättigheter. Bland annat så har du rätt till laglig hjälp, och om du inte har råd så betalar staten. Det samma gäller i flera länder. Många jurister jobbar med att hjälpa de som inte har råd att anlita en själva.

 Men de flesta medborgare går till en jurist själva, när de behöver tyda lagen lite extra. Det måste ju inte vara en arrestering. Om du ska köpa ett hus kan det vara bra att låta en jurist sätta upp avtalet eller i alla fall läsa igenom det. Andra vill ha ett ordentligt testamente så att de kan känna sig lugna på gamla dagar. Det finns så många tillfällen då en jurist är viktig. RiVe Juridiska Byrå AB är ett bra val.

Det är viktigt att inte bara vända sig till en jurist utan också välja en som är bra. Som har gott rykte och flera nöjda klienter som kan ge en referens. Ibland så lönar det sig också att välja en som är specialiserad. Många sysslar mest med en sorts juristärenden. Kanske arbetsrätt eller fastighetsrätt som är två stora områden. Andra är aktiva inom en viss bransch, och kan allt om vad lagen har att säga där. Det är också viktigt att känna sig trygg med juristen, och bli väl bemött. Du hittar mer information på Enterprise Magazines hemsida. 

Hur du hanterar din ekonomi

Behovet av jurister handlar först och främst om pengar. På ett eller annat sätt är de en viktig del av samhället. Du jobbar för att tjäna pengar. Så om något går fel på arbetsplatsen så vill du ha dina rättigheter respekterade, och det kan en jurist hjälpa dig med. Som redan nämnts så är testamente och arv en viktig fråga. Många vill inte vänta tills de avlider för att ge sina närmaste något. Men även här finns det lagar som måste följas. Expressen ger råd om gåvobrev. 

Det är bra att kontakta juristen innan du sätter igång med olika saker. Både privatpersoner och företag tjänar på att låta sig vägledas. Med vissa transaktioner kan tidpunkten vara avgörande. Om du köper eller säljer något vid en viss tidpunkt så betalar du mindre skatt. Något som de flesta är intresserade av. Även om arvs-och gåvoskatten tagits bort så kan det ändå finnas anledningar till att reglera hur du ger bort saker av värde. 

Vilka rättigheter har de fattiga?

I Sverige finns det inte några direkt fattiga, inte som du ser i vissa länder. Men det finns en hel del som lever på ganska lite, som inte har råd att göra vad de vill. Allt fler kommer också in från andra länder, där det ofta inte finns ett lika bra socialt system som här i landet. Med de nya lagarna runt EU och andra avtal så har de rätt att resa som de vill. Därför har många valt att komma till Sverige. Men inte för att jobba utan för att tigga. Sveriges Television berättar om hur du får tillstånd för att tigga. 

Det lönar sig tydligen att tigga för det har blivit väldigt vanligt. Under vanliga omständigheter är det inte tillåtet i Sverige. Men med bra laglig hjälp har de hittat en del kryphål som gör det möjligt. Du kan tycka vad du vill om tiggeri, men de är smarta och företagsamma. Och ingen är ju tvungen att ge dem några pengar, det är helt upp till dig. Fast de flesta har nog svårt att se på det som ett yrke. 

Tjäna pengar med juridisk hjälp

Så en del hittar sätt att tigga eller tjäna pengar med hjälp av jurister. Andra får upprättelse mot sin arbetsgivare, antingen med skadetillstånd eller genom att de får jobbet tillbaka. Sedan kan du spara pengar genom att planera dina affärer så att skatter och andra avgifter hålls på ett minimum. Det är ganska tydligt att med en bra jurist kan du gå långt. De kan lagen och vet hur den ska tydas. Något som du sedan kan dra nytta av genom att tjäna eller spara pengar på något sätt.