Industri

Olika Tekniker

slipInom många olika yrken så använder man sig av olika slipmaskiner för olika syften. Vissa är eldrivna och en del drivs även med batterier.

När man skall arbeta proffsigt med slipmaskiner för att nå ett bra resultat så är slipmaskiner som drivs med kompressorer ett väldigt bra val. Det beror på att de är kostnadseffektiva och även håller hög kvalité. Robusta slipmaskiner som drivs med kompressorer håller även längre och drivs bara med ett högt tryck av luft.

Vi börjar med vinkelslipar som används inom många områden och här finns det enhandsmodeller, de som är vinklade samt de som är pistolformade för att passa ert tuffa dagliga arbete på bästa möjliga sätt. För er som skall bygga upp er verkstad eller industri så finns det här även färdiga set med maskiner och vinkelslipar i olika modeller som passar er bäst. Raka slipmaskiner finns också i många olika utföranden som mikrostav slip, stavslip, långa varianter med spännhylsor i olika storlekar. En del modeller av slipmaskiner har lyftventil och de alla har ergonomiska handtag så att arbetet blir enkelt att utföra.

Excenter slipmaskiner som används för slipning av metall, bandslipar till fordon och exempelvis slipmaskiner som är gjorda för både våt och torrslipning finns att välja på. Ett utbud av slipmaskiner är så stort som även polermaskiner för borstning, polering, vaxning och mycket mer. Det alla har gemensamt är att de endast drivs med luft och det blir ett enkelt sätt för en verkstad eller industri att köpa bra verktyg som håller och inte heller skapar så mycket onödiga oljud på arbetsplatsen.

Det enda som är jätteviktigt för att allt skall fungera bra tillsammans är att välja kompressorer som klarar av att driva alla verktyg. Det måste man helt enkelt räkna ut och planera. Genom att sätta upp uttag och även slangvindor på varje arbetsställe med enkla snabbkopplingar på varje verktyg så går det snabbt att byta till det verktyget som man behöver arbeta med på nolltid. Det är inte så konstigt att de flesta proffs väljer just slipmaskiner och även andra verktyg som drivs med kompressorer eftersom bättre verktyg finns inte. Varje verktyg har alltid en tabell över hur mycket tryck som det behöver för att fungera optimalt. Om ni tar hänsyn till det och tittar på bra kompressorer så kommer ni att ha många år av produktion med enkla bra verktyg som inte går så lätt sönder och är även enkla att underhålla.