Allmänt

Så användes brevställ i historien

För att driva ett kontor som fungerar optimalt i alla lägen är det viktigt att ha koll på att man har det material och de produkter man behöver. Kontorsmaterial är helt enkelt grunden till ett bra kontor, även om vi numera lever i en digital tidsålder.

Den som just har börjat driva företag kan känna att det är svårt att veta precis vad man behöver köpa in för att kontoret ska ha det som behövs för att kunna få företaget att växa. Med vad som oftast är en liten budget handlar det ju också om att få fortsatt bra ekonomiska förutsättningar för att växa. Det finns dock ett par tips på vad du kan tänka på när du bestämmer dig för vad du ska investera i för kontorsmaterial.

Tänk på detta när du ska välja kontorsmaterial

    • Vilka produkter är grundläggande för att du ska kunna få en fungerande affärsverksamhet? Driver du exempelvis en cateringfirma kan du behöva skriva anteckningar på ett anteckningsblock vid kundmöten. Allt handlar om att göra prioriteringar.
  • Skapa en lista där du skriver ned allt du skulle vilja ha till ditt kontor eller din butik. Sedan är det bara att rangordna produkterna allt eftersom du tänker igenom vad du absolut behöver och vad du helt enkelt bara skulle vilja ha. Allt eftersom din ekonomi tillåter det kan du sedan köpa fler produkter.

Nyfiken på en produkt som inte alla tänker på – marknadens bästa hängmappslåda är något du inte kan vara utan eftersom det gör det enklare att hålla koll på papper du snabbt vill ha tillgång till och som av någon anledning inte kommer i digital form. Att ha ett helt pappersfritt kontor är trots allt inte en verklighet som många kan uppnå.

Media skriver om kontorsmaterial

375-2

Den som vill lära sig mer om roliga kontorsprodukter kan med fördel läsa sig till detta. Det finns numera smidiga brevställ för vägg men så användes brevställ i historien är något som många kan vara intresserade av att få veta. Svenska Dagbladet skriver här om brevställ i historien och detta är en kul artikel för alla som på något sätt kommer i kontakt med ämnet.

Eskilstuna-Kuriren skriver i denna artikel om hur man kan fynda brevställ på loppis och det är såklart kul för den som vill ha stället privat men på ett kontor så kan det alltid vara smart att istället satsa på ett prisvärt men nytt alternativ eftersom man bör vara mån om att se till att kontoret ser professionellt ut.

Har du aldrig köpt kontorsmaterial förut kan det kännas svårt att veta hur man ska gå till väga för att hitta rätt leverantör att handla ifrån. Det finns som tur är några saker man kan ta med i beräkningen när man bestämmer sig.

Tips när du ska välja leverantör av kontorsmaterial

    • Utöver ekonomin kan det alltid vara smart att höra med kollegor eller vänner om tips på vart man kan vända sig. Förr så användes brevställ i historien men oavsett om det är en produkt du vill köpa eller något helt annat så tjänar man alltid på att be om råd från dem som har handlat material förut. Försäkra dig bara om att du verkligen frågar någon du litar på för att få bra och tillförlitliga svar.
    • Sök alltid på företagsnamnet på den leverantör du vill använda dig av. Då kan du få upp omdömen och rekommendationer från tidigare kunder och dessa är alltid smarta att ta del av för den som vill undvika oseriösa aktörer på marknaden. Det är med andra ord alltid värt det att ägna några minuter åt detta om du i längden vill spara både tid och pengar.
    • Gör en lista med de frågor du har och mejla eller ring företaget du är intresserad av att beställa kontorsmaterial ifrån direkt. Du förtjänar alltid att få raka svar på dina undringar. Får du inte det kan det vara ett tecken på att företaget vill dölja något för dig. Då bör du alltid ta det som ett varningstecken och istället vända dig till ett annat företag på marknaden. Det finns ingen anledning till att du ska acceptera ett företag som inte hanterar sina kundrelationer väl.
  • Till sist. Glöm aldrig att kontrollera villkoren för ditt köp innan du handlar. Be gärna någon du litar på att läsa igenom dem tillsammans med dig. Två par ögon är i de flesta fall bättre än ett par för den som vill försäkra sig om att man inte missar något viktigt. Du vill undvika tråkiga överraskningar i den mån det går när det gäller så viktiga saker som produkter till din verksamhet.

Bra beslut ger en ljusare framtid

Att läsa på om det ämne man ska ta ett beslut inom är alltid smart om man vill öka chansen för att göra bra val. Detta gäller såväl små beslut som stora. Vare sig du vill läsa artiklar som så användes brevställ i historien eller andra saker spelar ingen roll. Du kan alltid snappa upp viktig och inspirerande information genom att läsa.

Gör du det kan du vila tryggt i att du tagit bra beslut för ditt företag och därmed också för dem du har runt omkring dig. Det är att ta ansvar i såväl ditt professionella liv som på ett privat plan. Genom att göra detta ökar du helt enkelt din livskvalitet på alla sätt.