Allmänt

Sveriges tredje stӧrsta flygplats

Det handlar naturligtvis om Bromma flygplats som anvӓnds så flitigt. Framfӧr allt fӧr inrikesflyg, det ӓr en viktig koppling mellan huvudstaden och andra delar av landet. Men man har ӓven flera destinationer i andra lӓnder, speciellt i norra Europa och Skandinavien.

Bromma har fungerat som flygplats i många år, redan 1936 ӧppnade man flygfӓltet. Det ӓr en naturlig del av stadsbilden, och ett lӓtt sӓtt att komma till Stockholm. Eftersom den ligger i nӓrheten av bebyggelse och bostӓder så har man extra stora miljӧkrav nӓr det kommer till buller och andra fӧroreningar.

Nӓra till allt

Vill man stanna till i Bromma så finns allt man behӧver dӓr. Bra hotell, shopping och restauranger. På länken kan du läsa mer om BEST WESTERN’s hotell i Bromma. Hӓr håller man bland annat konferenser, helt perfekt så nӓra flygplatsen. Deltagare kan komma både från utlandet och andra delar av Sverige, utan att det blir fӧr krångligt med transport. Vill man ta sig in till innerstan tar inte det lång tid, både med bil eller offentlig transport. I tillӓgg ӓr det mycket trevliga omgivningar, ljumma sommarkvӓllar ӓr det riktigt hӓrligt att gå och promenera i de gamla villaområdena som finns runt omkring. Här finns vägbeskrivning till BEST WESTERN i Bromma.

Ska man resa ut från Bromma flygplats finns det bra mӧjligheter fӧr parkering. Detta ӓr en flygplats som fӧrst och frӓmst ser personer som reser fӧr jobbet. Dӓrfӧr kan man skaffa abonnemang fӧr parkering som har olika lång giltighetstid. Dessa ӓr inte bundna till en sӓrskild bil, utan kan anvӓndas av vem som helst på firman. Tack vare att det inte ӓr så stort på Bromma så kan man lӓtt gå till fots från de olika parkeringarna till terminalen.

Har Bromma flygplats en framtid?320-4-flygplats

Denna gamla flygplats har varit grunden till många diskussioner den sista tiden. Man har avtal om flygtrafik en bra tid framӧver, men vissa politiker skulle helst vilja lӓgga ner det hela och fӧra ӧver all trafik till Arlanda. En orsak ӓr bostadsbristen som man skulle vilja lӧsa genom att bygga hus på flygplatsen. Läs mer om planerna att bygga bostäder vid Bromma flygplats. De som regelbundet anvӓnder flygplatsen stegrar sig naturligtvis infӧr dessa fӧrslag och påpekar att det kommer att bli kaos fӧr dem om Bromma flygplasts fӧrsvinner. Det ӓr intressant att fӧlja debatten och se om Bromma flygplats har en framtid. Det verkar som om den kommer att kunna fira 100 år av flygtrafik, och det kommer att bli ett stort firande den dagen.