Blogg

Förnya balkongen med renovering

När man bor i en lägenhet är en balkong ett välkommet inslag i de flestas ögon. Det blir liksom ett ”extra rum”. Och på våren och sommaren passar det ypperligt då man vill kunna njuta av solen även hemma.

224-balkonger-renoveringPå nätet i dag finns det hur mycket inspiration som helst att hämta när det gäller hur du ska inreda din balkong. Det finns olika stilar att gå efter och fiffiga möbler som inte tar så stor plats. Dock är det alltid trevligt att kunna börja inreda balkongen om den är hel, ren och fin. Och ibland måste faktiskt även en balkong rustas upp.

Det finns flera företag runt om i landet som hjälper dig om du behöver renovera din balkong. Bland annat så finns BBM Fasadputs som är ett företag med fokus på renovering av balkonger i Stockholm. På hemsidan kan du läsa mer om vad de kan göra för din balkong och du kan även ansöka om en offert för en kalkyl på vad det skulle kosta dig. Det kan vara skönt att veta om ett cirkapris från början.

Fixa fasaden

Om du ändå är på gång och ska renovera balkongen kan det kanske lika bra vara dags att fräscha upp fasaden i samma veva. Även då kan du vända dig till BBM Fasadputs som är specialiserade på fasad- och balkongrenovering i Stockholm. Bor du i andra delar av landet kan du göra en enkel sökning på nätet för att se vilka firmor som erbjuder balkongrenovering i din närhet.

Ett annat tips du kan fundera på är om du ska låta glasa in din balkong om du ändå ska renovera den. Anledningen är för att inglasade balkonger spar energi. Detta enligt en undersökning som tekniska universitet i Tammerfors har genomfört. Upp till 10,7 procent av dina värmekostnader kan du spara.