Allmänt

Hotellvistelse – en välkommen paus i vardagen

201-4-hotell-restaurang-barVisst vore det välkommen paus i vardagen att spendera en helg på hotell? Många har kanske inte råd med en lång semester, och då kan det vara bra med lite andra alternativ. Att spendera ett par dagar på ett fräscht hotell kan räcka för att få den där ”komma bort”-känslan att infinna sig.

Då och då så är det nog väldigt många som drömmer om att få komma bort från vardagen ett tag. Kanske har du ett stressigt jobb, eller kanske du bara har mycket att handskas med i din vardag. Många reser utomlands för en hotellweekend, men för vissa kan detta bli alltför kostsamt. Vissa tycker kanske inte om att resa långt bort. Andra lider av flygrädsla. Tack och lov så finns det ju många vackra platser i Sveriges avlånga land att besöka. Även här finns det ju fantastiska hotell som bjuder på olika aktiviteter.

Charterresor – nu visar sig brister i certifieringen!

Många har erfarenhet av att åka iväg på en charterresa utomlands. Det är ett enkelt sätt att resa på, då resebolaget erbjuder paketresor. Då behöver du inte oroa dig för att boka biljetter för flyg eller annan transport. Dessutom kommer det att finnas en reseledare med, som kan ta emot eventuella frågor.

Dessvärre visar det sig i en nyligen gjord granskning att resebolagens hållbarhetsmärkning inte räcker till. Expressen granskar charterhotell. Här kan du läsa om de brister som ligger i charterhotellens certifiering. Granskningen som gjorts visar att man som konsument inte kan vara säker på vad det är som gäller, eller om hotellets anställda har rättvisa villkor. Så det kan vara värt att göra lite extra research innan du bestämmer dig för att boka charter eller ej.

Även svenska hotell är värda ett besök

Tack och lov så finns det ju andra alternativ, om du inte känner dig intresserad av att resa utomlands till exempel. Vissa personer kräver en större omväxling i klimat och miljö, medan andra nöjer sig med att stanna i hemstaden. Sverige är ju ett vackert land, så varför inte passa på att testa att spendera ett par dagar på ett av hotellen inom landet?

Baltic Hotel är ett BEST WESTERN hotell i Sundsvall, besök hotellets hemsida för mer info. Det är ett lättillgängligt hotell som är centralt beläget och med anor från 1800-talet. Detta är ett exempel på det olika hotellen som finns i landet.  Här erbjuder de även olika aktiviteter för sina hotellgäster. I och med det centrala läget så kan du även strosa runt på stadens gator, om du känner för det! 

De flesta hotellen försöker att satsa mycket på hotellrestaurangen. Alla inser ju vikten av god mat av hög kvalitet. Det är något som man som hotellgäst förväntar sig vid en vistelse. Den här restaurangen i Sundsvall ligger i hotellet BEST WESTERN. Detta är en nyligt öppnad restaurang som erbjuder olika måltider och aktiviteter för sina hotellgäster. Här kan du även läsa om hotellets så kallade ”Chef’s Table”, som är den enda av sitt slag i hela Sundsvall, där kocken, i ett personligt möte med hotellgästerna, lagar middagen tillsammans. Det är ett gott exempel på hur ett hotell kan skapa en minnesvärd upplevelse för sina gäster.