International

Hur man hittar den rӓtta barnvakten

Det finns flera bra anledningar till att anlita en barnvakt. En del har jobb med flexibla arbetstider, till exempel, och då kan det vara svårt att bara hålla sig till dagis eller fritids. Sedan vill fӧrӓldarna ibland gӧra saker utan barnen, gå ut och vara bara vuxna någon gång ibland. Eller så ӓr barnen sjuka och man kan inte ta ledigt från jobbet, fӧr att bara nӓmna några av de vanligaste orsakerna till att skaffa en barnvakt.

696-4-barnvaktOavsett anledningen så ӓr alla fӧrӓldrar intresserade av att hitta en bra barnvakt, en som man kan lita på. Det handlar trots allt om något ovӓrderligt- passandet av ens barn. Ett alternativ ӓr att gå till de sajter som kopplar samman intresserade personer, både barnvakter och fӧrӓldrar. Att sitta barnvakt kan vara ett krӓvande jobb, så man måste ha ett rejӓlt intresse fӧr det. Det ӓr sjӓlvklart att fӧrӓldrarna, å andra sidan, ӓr intresserade av en bra person.

Vӓlja barnvakt

Nӓr det kommer till barn ӓr det inte alltid utbildning och diplom som ӓr det allra viktigaste. Barnpsykologi har sin plats, och kan vara ovӓrderlig i vissa situationer, men ibland så ӓr livet den bӓsta skolan. Många barnvakter ӓr yngre, de vill ha ett litet deltidsjobb medan de pluggar eller vill spara ihop lite extra pengar fӧr en semester eller dylikt. Men om de har erfarenhet av barn, kanske varit en del av en stor syskonskara, så kan de vara minst lika bra som en ӓldre, utbildad person. Hitta en bra och billig baby sitter på Babysittermatch.dk.

Bland det fӧrsta man bӧr gӧra ӓr att kontrollera referenserna. Ett litet telefonsamtal till en tidigare arbetsgivare kan vara allt som behӧvs fӧr att man ska kunna slappna av. Det ӓr inte alltid lӓtt att lӓmna barnen till en barnvakt, och att vara helt ӧvertygad om att de ӓr i goda hӓnder kan vara till stor hjӓlp. Många familjer idag ӧnskar också ha en barnvakt som ӓr tvåspråkig, speciellt nӓr de ska vara med barnen på en regelbunden basis. Om samma barnvakt hӓmtar barnen i skolan varje dag och tar hand om dem på eftermiddagen tills fӧrӓldrarna kommer hem så ӓr chansen stor att barnen lӓr sig ett nytt språk utan några stӧrre problem. Eller så ӓr det utlӓndska fӧrӓldrar som ӧnskar hålla språket vid liv, och gӧr det med hjӓlp av en två-språkig barnvakt.

Att jobba med barn

Det krӓvs mycket tålamod fӧr att jobba med barn, eller vara fӧrӓlder fӧr den delen. Precis som vuxna har de sina speciella personligheter, men har inte alltid rӓtt metoder fӧr att uttrycka sig. Dӓrfӧr gӓller det att vӓlja en barnvakt som faktiskt tycker om barn, och som har tålamod med dem. Ibland kan det vara lӓttare att ta hand om andras barn, andra gånger ӓr det precis tvӓrtom. Så någon som kan anpassa sig till olika situationer ӓr det allra bӓsta. Den danska siten Babysittermatch.dk söker barnvakter, hitta ett jobb inom barnpassning i Danmark här.

En del familjer har behov av en flexibel barnvakt, någon som kan stӓlla upp på konstiga tider och eventuellt med kort varsel. Fӧr andra ӓr en aktiv person det viktigaste. Någon som inte bara kommer att sӓtta på TV:n utan istӓllet leker med barnen, kanske tar dem ut till parken eller på annat sӓtt håller igång. Naturligtvis ӓr dessa saker ӓnnu viktigare nӓr det handlar om regelbunden barnpassning. Om man bara vill ha en kvӓll ute på stan utan barnen så kanske det inte gӧr så mycket om de också ser på film hela kvӓllen. Det allra viktigaste, i alla situationer, ӓr att barnvakten ӓr pålitlig och omtӓnksam.