Allmänt

Moderna kläder med en vintage touch

Många väntar ivrigt på att få se vad det kommer för nya Mitchell & Ness plagg. Deras återskapning av gamla sportskläder är mycket populära. Andra satsar på en Elvine herrjacka, inte direkt vintage men mycket omtyckta. Båda företagen skapar snygga, populära kläder.

4-kläderDet är många som har en Elvine herrjacka. Faktum är att i en marknadsundersökning kom man fram till att Elvine främst är kända för sin herrkollektion även om de också har mycket snyggt för damer. Dess goda kvalitet och unika design gör att det är ett populärt val för många. Genom att tvätta och behandla tygerna innan man tillverkar plaggen blir de mjuka och behagliga.

Man kan få en Elvine herrjacka i både lång och kort variant. Vissa är enfärgade medan andra använder sig av mönster eller kontrastfärger för att skapa snygga effekter. Eftersom det är en svensk firma, har man haft klimat och kultur i åtanke när man skapat sina jackor. Trots detta är Elvine herrjacka även mycket populär utomlands. Man har återförsäljare över hela Europa och även i Nordamerika.

En orsak till att Elvine herrjacka säljer bra över hela världen är dess bas i streetwear kulturen. Vare sig det handlar om en förort i Göteborg eller i London så har man mycket gemensamt. Elvine skapar kläder som är unika, snygga och användbara samtidigt som man inte riktigt följer det konventionella. Detta tilltalar många, oavsett var man bor eller hur gammal man är.

Nya Mitchell & Ness plagg är egentligen nyproduktioner av gamla plagg. De har upparbetat en serie med tröjor från varje stor sport i Amerika. Man kan bland annat få nya Mitchell & Ness plagg från fotboll, basketboll, baseboll och hockey serierna. För många är det inte bara mode, har man goda minnen från den tidsepoken är det extra speciellt att ha en tröja eller keps med favoritlagets emblem. Ett välkänt exempel är Michael Jordans tröja, ett av de många nya Mitchell & Ness plagg som kommit. De har lyckats få exklusiv licens att nyproducera den.

Innan de lanserar nya Mitchell & Ness plagg gör man grundliga efterforskningar för att verkligen kunna producera kläderna enligt gamla mönster. Ärmlösa tröjor och kepsar från olika sportslag är deras specialitet, men man kan även få lång-och kortärmade tröjor samt jackor. Företaget har funnits i över 100 år, och har utvecklats från att främst sälja golfklubbor och tennisracket till en av världens största försäljare av vintage idrottströjor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *