Allmänt

Några få steg till perfekta ögonbryn 

I böckerna så beskrivs ibland en kvinnas ögonbryn som svalvingar, den där perfekta bågen som inramar ögonen. Ofta så är de inte lika snygga i verkliga livet, många sliter med att få till sina ögonbryn. Men egentligen så är det inte så svårt om man följer några av de tips som finns för att kunna skapa sina alldeles egna svalvingar.

452-5-perfekta-ogonbrynDet allra lättaste är naturligtvis att gå till en skönhetssalong. Här kan man få hjälp av experterna, gärna efter en avslappnande ansiktsbehandling. Men det kanske inte är varje gång man har tid eller lust att gå ut så det är alltid bra att kunna en del tricks för att göra sig vacker.

De allra bästa ögonbrynen

Faktum är att det finns flera olika sätt att plocka och forma sina ögonbryn. I vissa länder är det tradition att göra det med en bomullstråd, något som också praktiseras på ett stort antal salonger i Sverige. Pincett är en klassiker och kanske det man helst använder hemma, men det måste vara en som verkligen får grepp om de små hårstråna. Du kan få 3d ögonbryn hos Odenplans Skönhetscenter i Stockholm som har lång erfarenhet inom branschen. Det är en ganska speciell upplevelse att se sig i spegeln efter det, så snyggt blir detta.

Många passar på att ta sig en dag eller eftermiddag på skönhetssalongen i alla fall någon gång i månaden. Det tar inte så mycket tid, och inte kostar det mycket heller, men resultatet är så mycket bättre. Om man först bokar in en ansiktsbehandling, gärna med massage, så blir huden ren och fin. Sedan kommer de snygga ögonbrynen att vara som pricken över i:et, de kommer att passa in så bra och göra ens look komplett. Allt du behöver veta hittar du på www.odenplansskonhetscenter.se.

Göra ögonbrynen själv

Det är klart att man kan fixa sina ögonbryn själv, det kanske inte blir lika bra som när proffsen får ta hand om dem men duger riktigt bra. Efter några gånger så sitter det och man kan börja göra det ännu bättre, speciellt efter att ha läst de tips och råd som finns om hur man ska gå tillväga. Som att dra en osynlig linje från näsvingen och uppåt. Eller lägga en penna över brynen för att se om de är jämna. Dessa tips tar inte alls lång tid och är lätta för vem som helst att göra, men kan verkligen vara skillnaden mellan perfekta ögonbryn och att inte känna sig helt på topp. Nyheter24 skriver här om tre enkla steg till perfekta ögonbryn.

Ett annat tips är att borsta ögonbrynen och fylla i med en penna. Det är få som har täta, fina ögonbryn, speciellt om man är blond förövrigt. Men det gör ingenting eftersom smink kan täcka det mesta och ge en de där svalvingarna eller vilken form man än önskar. Det viktiga är ju att det ser naturligt ut och att det passar ihop med resten av ansiktet. Om håret är färgat kanske det kan vara bäst att färga även ögonbrynen, så att det inte ser konstigt ut. Beroende på vilken färg man valt naturligtvis.

En del tycker om att ha tunna, skira ögonbryn medan andra gärna behåller en liten buske i ena hörnet. Tjocka och långa eller korta och tunna- smaken är delad när det kommer till ögonbryn. Som tur är tycker många eftersom variation är det allra bästa. Ett besök hos en skönhetssalong kanske kan vara på sin plats för att få den form man önskar, och sedan är det mycket lättare att underhålla det själv. Perfekta ögonbryn som gör att man gärna ler och ser folk rätt i ögonen.