Allmänt

Om vikten av att välja rätt molntjänst

Företag idag är drivna av IT. Detta gäller nästan oavsett vilken bransch man arbetar inom eftersom den nya tekniken har gjort att många processer som tidigare var manuella idag sköts via datorer. Man måste också kunna arbeta flexibelt i allt större utsträckning och detta ställer gigantiska krav på teknik.

431-5-om-vikten-av-att-valja-ratt-molntjanstSom tur är finns det idag nästan obegränsat med teknik för att företag och privatpersoner skall kunna arbeta flexibelt och röra sig fritt men samtidigt kunna nå viktig information oavsett vart man befinner sig. Att välja rätt molntjänst är nödvändigt för att uppnå detta och mycket mer.

Fördelar med molntjänster

  • Man kan arbeta oavsett vart man befinner sig – så länge man har tillgång till en dator med uppkoppling mot Internet. På flyget eller där hemma – möjligheterna är oändliga och bara du bestämmer var och när du vill kunna komma åt den.
  • Man kan dessutom dela information med andra som har nyckelpositioner i företaget snabbt. Detta kan vara nödvändigt i många olika situationer men förbättrar avsevärt möjligheterna att göra snabba och smarta affärer utan flaskhalsar.
  • De är kostnadseffektiva och alltså relativt billiga med tanke på vad de kan åstadkomma. En investering i en molntjänst som verkligen passar ens företag eller livsstil perfekt kan hålla länge och bli en trovärdig och trygg partner för en effektiv dag.

Nyfiken på att få veta mer om vad bra IT kan göra för dig och ditt företag – Enfo kapacitetstjänster gör arbetet smidigare och företaget sparar tid och pengar som istället kan läggas på andra och viktigare saker – som att sälja den produkt eller tjänst som gör att ni kan utvecklas.

Tänk på detta när du skall köpa IT-tjänster

  • Gör tillsammans med din ekonomiansvarige upp hur mycket pengar företaget har råd att lägga på denna typ av kapacitetstjänster. Genom en tydlig budget har ni kontroll under hela processen och skuldsätter er inte mer än absolut nödvändigt.
  • Kolla också upp företaget du vill samarbeta med i förväg. Detta kan man enkelt göra genom att kolla referenser. Dessa kan du självklart få av företaget i fråga själva men även genom att söka på namnet på nätet. Vad tidigare kunder har att säga är värdefullt för alla som vill undvika att samarbeta med oseriösa företag – kom bara ihåg att läsa flera recensioner och omdömen än en.
  • Läs alltid det finstilta. Här hittar du all information om vad som gäller om du mot förmodan skulle vara missnöjd med ert kontrakt eller någonting i tjänsten du köper. Att ha kunskap om en sådan situation i förväg sparar dig både tid och pengar – ingen vill ha en obehaglig överraskning i efterhand.

Även på TV och i tidningar kan man ofta läsa om IT och olika affärslösningar. Att välja rätt molntjänst är också ett populärt ämne eftersom detta berör såväl privatpersoner som företag. Ny Teknik skriver i denna artikel om hur man väljer rätt molntjänst bland all ny teknik. Denna artikel är mycket intressant för alla som någon gång fundera på om en molntjänst är något för dem eller ej.

Det är roligt att driva företag men det ställer också stora krav på ens koncentrationsförmåga och engagemang. Företagare vet att det helt enkelt inte är ett jobb man bara gör åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan. Man är helt enkelt aldrig ledig. För att få en stunds lugn och ro gäller det därför att ta välinformerade beslut.

Att välja rätt molntjänst är ett av de viktigaste besluten man kan ta eftersom företaget kan generera fler affärer om man har möjlighet att faktiskt arbeta på ett smidigt sätt.