Allmänt

Så tjänar du på att uppdatera klädskåpen

Det finns flera ställen där klädskåp är ett måste, eller i alla fall starkt rekommenderat. Sjukhus, teatrar, skolor och andra platser där många människor befinner sig samtidigt. När du kan låsa in din jacka och andra tillbehörigheter så känner du dig friare att njuta av tillställningen. Plus att det inte är praktiskt att gå in på till exempel en restaurang med stora kappor och sjalar.

Kunder i de stora butikerna eller köpcentren föredrar ofta att kunna låsa in sina jackor och halsdukar. Det är lättare att gå runt och handla, och temperaturen är vanligtvis relativt hög. För resenärer som har flera timmars uppehåll mellan sina tåg eller annan transport uppskattar också att kunna ställa ifrån sig sina väskor. Vissa skåp är gratis men du måste lägga i ett mynt för att kunna låsa. Andra fungerar inte om du inte betalar en avgift i förväg.

Investera i bra skåp

Det behöver inte vara stora platser som har behov av klädskåp. En helt vanlig arbetsplats kan med fördel ställa in några skåp som kan utnyttjas av de anställda. Dels tar det mindre plats att ha alla ytterkläder här. Men det är också en fråga om att skydda de anställdas tillhörigheter. När något kommer bort på arbetsplatsen kan det snabbt leda till en dålig stämning. Det är också svårare för eventuella tjuvar som tar sig in att inte komma undan med några värdesaker. Butikskassa säljer bra klädskåp för dig och dina medarbetare.

Många arbetsplatser har skyddskläder eller uniform för de anställda. Det förväntas att du byter om, antingen hemma eller på arbetet. Då är det viktigt att ge alla chansen att låsa in sina egna kläder. På ett kontor kan det också vara skönt att slippa sitta med tjocka vinterstövlar hela dagen. Lås in dem och ta på dina inneskor, vilket även håller golven mycket renare. Läs mer på https://butikskassa.com/.

816-2

Betala för ditt skåp

Det finns flera bra anledningar till att använda pengar för att kunna låsa klädskåpen eller låna kundvagnar. Det har visat sig att folk är mer försiktiga och nogranna med att lämna tillbaka nyckeln, även om beloppet är litet. Samtidigt så hindrar det vem som helst att gå in och hänga av sig. Den sista tiden har dessa anordningar dock lett till vissa problem, som inte alltid var förutsedda.

Sverige har bytt pengar den sista tiden. Det var en viss period när båda varianterna kunde användas, men nu är tidsfristen över. De nya femkronorna och andra pengar är något annorlunda än de gamla. Tillräckligt stor skillnad för att det ska påverka klädskåp och kundvagnar. Många av dessa gamla lås använder nämligen just fem kronorna för att lösgöra nycklar och vagnar.

Ibland är det allra senaste det bästa

Nu när de gamla femkronorna inte längre är i omlopp så kan du inte låsa in dina saker överallt. I en del snabbköp kan du inte låna en kundvagn, i alla fall inte utan hjälp från personalen. Skövde Nyheter rapporterar här om att det är viktigt att klädskåp i offentliga miljöer uppdateras. När du går och handlar är det inte så svårt. De affärer som har detta problem har vidtagit åtgärder. Antingen har de haft sönder låsen på kundvagnarna. Det är klart att en del då stjäls eller tappas bort. Men de anser att kundservicen kommer allra först. Andra ger ut polletter som du kan använda, i samma storlek som de gamla femkronorna.

Då är det mer problematiskt på sjukhus och andra ställen där du vill kunna hänga av dig ytterkläderna. Det är nämligen inte bara att byta ut låset, utan ofta måste hela skåpet beställas på nytt. Dels innebär detta stora kostnader, som inte alla har råd med. Men i vissa lokaler har klädskåpen utformats som en del av inredningen. De smälter in och du kan inte bara byta ut dem hur som helst. Sveriges Radio visar i en artikel varför moderna klädskåp alltid är bäst.

Varför använda klädskåp?

Folk har på sig flera uppsättningar kläder varje dag. Speciellt på vintern när du har varma kläder ute men helt vanlig klädsel inomhus. Andra byter om till jobbet, föredrar tofflor och mysbyxor hemma eller behöver ha speciella kläder på sig när de arbetar. I tillägg så sportar folk och har då också behov av att byta om.

Allt detta gör det praktiskt att ha klädskåp lite varstans. På gymmet eller skolorna är det en självklarhet. Men det är också en bra lösning för arbetsplatser. Förutom att det är ett organiserat sett att ta hand om dina kläder så är det också hygieniskt. Om du kommer utifrån, kanhända från offentlig transport med allt vad det inkluderar av bakterier, så är det bra att hänga av sig jackan innan du går in på ett sjukhus. Det samma kan tillämpas på förskolor där barnen ofta har ett lägre immunförsvar.

816-3

Kvalitet som håller länge

När du investerar i klädskåp se till att få bra sådana. Dels ska de vara stora nog inuti utan att ta upp allt för stor plats i rummet. De bör ha en anordning för lås. Antingen med nyckel eller plats för ett hänglås som de anställda kan ta med sig själva. Gärna med en liten hylla inuti och en stång för att hänga kläder på. Det lönar sig att investera i kvalitet, med klädskåp lika väl som med andra saker.

Det tar stor plats att ha en garderob på offentliga ställen. Personalen som står där och tar emot kläderna ska också ha betalt. Och kunna sjukskriva sig, vara hemma med sjuka barn eller ta ledigt. Då är det mer praktiskt med klädskåp. Gärna skåp där du får betala en slant för tjänsten. Men tillräckligt med skåp så att alla kan få hänga av sig.

Det blir färre jackor som bärs omkring eller tas med in i lokalen. Folk är mer bekväma och därmed så spenderar de troligtvis mer pengar, viktigt om det är fråga om ett köpcentrum. Klädskåp har sin givna plats på flera ställen i samhället. Det bästa är moderna varianter, med eller utan ett myntinkast.