Allmänt

Simma med våtdräkt för ett gott ändamål 

Det finns många sätt att samla in pengar för ett bra syfte. De flesta skulle kanske inte komma upp med tanken att en våtdräkt skulle kunna vara till nytta i detta sammanhang. Men om poängen är att simma i vatten som är 15 grader varmt så är det bäst att skydda sig riktigt ordentligt.

Raja Ampat, Indonesia, Pacific Ocean, female scuba diver swimming by coral reef

Så gott som hela året runt så är svenska vattendrag ganska kalla. Det blir aldrig så där varmt som i andra länder, utan det håller sig svalt och skönt. För den som ska simma lite längre sträckor på djupare vatten är därför en våtdräkt ett måste. Annars kan man lätt bli kall och få kramp.

Vattensporter året runt

Som en del säger- Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. det samma gäller kyla och kallt klimat, något som svenskarna lärt sig hantera till fullo. För att kunna njuta helt och fullt av sol och fint väder så krävs det ibland lite extra utrustning. En våtdräkt, kräm som skyddar huden, ett gott humör och en vilja att leva livet fullt ut.

Simning, wakeboarding, windsurfing, surfing, fiska- det finns så mycket man kan göra på och i vattnet. Landet är omgivet av härliga hav och vattendrag, något som man gör väl i att utnyttja. På Froggy.se kan man läsa mer om wakeboard i Linköping och ta reda på om detta är något för dig. Det är en relativt ny sport, men har verkligen tagit fart runt om i världen. Helst ska man ju inte tillbringa allt för mycket tid inne i vattnet, men alla vet hur det fungerar med det. Med en bra våtdräkt är man skyddad mot det kalla vattnet.

Barn och vatten hör ihop, och de börjar bada bra tidigt på våren. Det spelar ingen roll om det är kallt i vattnet eller inte, de trivs som fiskar. Därför är det upp till föräldrarna att skydda dem mot både solens strålar och vattnets kyla. Varje år så uppmuntras man att använda solskydd, hattar, våtdräkter och annat som gör att hela familjen kan njuta av sommaren utan att tänka på skador. Framför allt ska man ha det kul, gärna allihop tillsammans. Man kan klicka här för roliga badringar.

Simma för välgörenhet

Det kostar pengar att göra gott, och det är inte alltid som kassan räcker till. Då måste man ta till något alldeles extra, för att se till att de som har behov av hjälp får den assistens de förtjänar. Om det har ett samband med ens sportklubb kan simning vara lösningen, som två unga män bestämde sig för att göra. Expressen skriver här om hur man kan simma med våtdräkter för ett gott ändamål.

De har förberett sig i månader, och allt för att kunna samla in lite extra pengar till sina klubbkamrater. Denna sorts välgörenhet är gott att se och de flesta i omgivningarna är mer än villiga att ge generösa bidrag. Men utan våtdräkt och hård träning hade de aldrig kunnat göra det. Även med dessa hjälpmedel kommer det att bli en kamp och utmaning.

Nyttan av att använda våtdräkt

Det är viktigt för alla att driva med någon form av sport eller motion. Att röra på sig är grunden för en god hälsa. Undersökningar visar att dagens barn väger mer än aldrig förr och en av anledningarna är att de inte håller igång tillräckligt. Därför måste föräldrarna göra vad de kan för att hjälpa sina barn att ha en aktiv fritid.

Att simma kostar ingenting, om man gör det i havet. Men för att kunna göra de så krävs det en bra våtdräkt. Dessa skyddar kroppen och håller den varm, en del modeller är riktigt tjocka och sköna. Detta gör att barnen, gärna tillsammans med de vuxna, kan dra ut på säsongen riktigt ordentligt. Tidigt på våren och långt in på hösten.

Skydd mot solen

Men våtdräkter är också bra när man reser till varmare länder. Här är det solen som kan utgöra en fara och som det gäller att skydda sig mot. I vissa länder är de ultravioletta strålarna extra starka och i närheten av vatten så blir effekten ännu större. Om man inte vill ha en heltäckande dräkt så finns det med korta ärmar eller ben. Det finns även tröjor gjorda av samma material som våtdräkterna som skyddar överkroppen.

Förutom väder och vind så finns det en hel del vassa saker under vatten, för att inte tala om djur som bränner. Även här kan en våtdräkt vara precis vad som behövs för att man ska kunna njuta fullt ut av sin semester. Naturligtvis är det viktigt att vara försiktig men med rätt utrustning så blir det så mycket roligare. Vare sig man simmar för ett gott ändamål eller helt enkelt är på semester så är det alltid bra att vara förberedd på det mesta.