Blogg

Trätrappor är vackra

Det mesta som tillverkas i trä ger ett varmt och rustikt intryck. Man har långa traditioner i Sverige med att arbeta med olika träslag. Med massivt trä kan man göra en hel del, men det finns många sätt att jobba med trä. Hur man avslutar det hela gör också stor skillnad. Ska man måla eller bara fernissa? Ett färgat bets tar fram ådringarna i trät men skyddar det även mot smuts.

MU289-träyta

Det gäller att välja ett bra företag som är tillverkare av u-trappor. Någon som vet hur trätrappor ska vara för att det ska bli både snyggt och funktionsdugligt. Man bestämmer sig för om det ska vara massivt trä eller någon annan lösning. Faktum är att det finns en hel del man kan bestämma själv för att få en trappa som är både snygg och personlig.

Någon som är tillverkare av u-trappor vet hur viktigt det är att alla delar passar ihop. Det finns flera hörn och storlekar på trappstegen. Därför arbetar man helst med datorer, för att kunna öka precisionen på den färdiga produkten. Trätrappor är mycket vackra om de framställs på rätt sätt, vare sig man använder massivt trä eller inte.

När man hittar någon som är tillverkare av u-trappor och andra trätrappor får man välja vilket material man vill ha. Det vill säga vilket träslag. Björk är fint, men det är även furu och ek. Sedan finns det valnöt med sin härliga mörka färg. Massivt trä kan vara tungt, så man får se på platsen där trappan ska stå. När man valt vilket träslag man ska ha på trappstegen finns det allt annat runt omkring att bestämma.

En del tillverkare av u-trappor gör dem i samma material, men man kan också blanda. Trappstegen i ett material, andra delar i något annat, plus att räcket kanske inte ens görs av trä. En del tycker om att måla sin trappa, vitt är en ganska populär färg. Andra väljer en färg som matchar väggarna. Det har blivit ganska vanligt med starka färger i heminredning, i alla fall på en vägg av rummet. Här kan man också använda trappan för att få till den där speciella känslan. Trä är ett levande material, samtidigt som det är mycket vackert. Massivt trä ger ett intryck av styrka, man kan nästan se de majestätiska träden som vajar i vinden. Med rätt ytbehandling kan man sedan hålla trappan ren och fin i många år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *