Blogg

Värme och vatten

Det finns olika sätt att ta hand om sitt avloppssystem. Ett är genom att vara försiktig med vad man spolar ner. Vissa saker är inte alls tänkta för avloppet, utan hör hemma i soporna. Bland annat olja, blöjor och andra saker som lätt förorsakar stopp i rören.

MU387-kokhett vattenMed hetvattenspolning hos Xtream Clean i Stockholm kan man få bukt med de värsta stoppen i rören. De kör med en högtrycksstråle med riktigt hett vatten, man kommer upp i 110 grader. Detta är som ett bastubad för rören, man får bort massor av gammal smuts. Även sånt som inte kommer ut med en vanlig underhållsspolning är inget problem för allt detta varma vatten.

Något annat som kan förorsaka stopp i rören är en ispropp. Även här kommer hetvattenspolning hos Xtream Clean i Stockholm väl till pass. Den smälter bort isen, samtidigt som den rensar rören från annat som har byggts upp här. Det är inte alltid man ser det med en gång, men efter en tid så har allt det man spolat ner, som inte hör hemma där, fastnat och byggts upp till ett hinder för vattnet. En av de största bovarna är faktiskt matolja, man ska aldrig spola ner den i toaletten eller hälla ut den i diskhon. Det är definitivt en sak som man bör kasta i soporna, den ska inte vara i något avlopp.

Så man ska inte tro att bara för att det finns hetvattenspolning hos Xtream Clean i Stockholm så kan man göra som man vill. Det är en hjälp, men man måste själv ta sitt ansvar. Ibland kan detta vara svårt, speciellt om man har små barn. Mer än en familj har upplevt att ett litet barn spolar ner något i toaletten, det är en rolig lek för dem. Sedan står man där med stopp i rören och måste ringa specialisterna. Det är inte så mycket att göra åt, man får bara ta det som det kommer.

Andra bokar hetvattenspolning hos Xtream Clean i Stockholm för att få det riktigt rent i rören. Man kanske inte har stopp ännu, men det bubblar lite eller man har en misstanke om att det kan bli värre. Då kan det vara bättre att verkligen spola ur, att skölja bort allt som ligger där inne. Men det kan man alltid ta upp med firman, de har många goda råd om hur man kan ta hand om sina rör och avlopp på bästa sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *